Sem tam něco

Jak smyslů zbavení… ale proč jak?

25. 10. 2009 0:52

Asi tak čtyři roky zpět jsem se nechal unášet představou jak může být pro mladého křesťana oporou nějaký křesťanský internetový prostor. Tajně jsem v té době doufal (a ne jen doufal), že i signály se jednou změní ze statické zaostalé verze v jedno živé křesťanské společenství. Společenství plné sdílené radosti, nových přátelství, nových poznatků a HLAVNĚ povede mě i jiné blíž z Pánu. Představoval jsem si, že Ti stejní veselí a vtipní, přátelští a milí lidičkové, které znám ze super akcí, semnou budou naplno a každý den.

A teď se ptám sám sebe. Jak jsem mohl být tak moc naivní? Jak jsem si mohl myslet, že nějaký systém dokáže uchopit lidskou rozmanitost? Jak jsem si mohl, i když v koutku duše myslet, že se člověk se svojí jedinečností dá rozložit do jedniček a nul? Může snad nejdokonalejší dílo stvoření plně komunikovat přes „krabice“ které umí počítat do jedný?

Nechci kritizovat v žádném případě signály.cz . Kdo zažili „táborský boom signálů“ ví, že i já nejeden propagační letáček na dveře smrdutého záchodku přilepil :o). Signály jsou pro mě obrovský zázrak a smekám přede všemi, kdo proto dílo dřou. Chci ale upozornit na důležitou věc. Pokud se s někým pohádám v reálu, dojdu za ním vysvětlím si to a podám mu ruku. Pokud něco od někoho nechápu stačí se jen nějak zatvářit a dotyčný to dovysvětlí a já přikývnu. Jestliže plácám totální hovadiny před sto lidma všichni se mi vysmějou. Když potřebuju utěšit v těžké situaci, blízký mě obejme.

Na internetu chytáme jenom některé fragmenty komunikace a to né ještě třeba ty nejpodstatnější. Navzdory smajlíkům, kteří jsou pro rozmanitost lidské mimiky jen opravdu velmi chudá berlička.

V tomto virtuálním prostoru jsme často necitliví, protože nevidíme pohled zraněného. Myslíme si, že jsme hvězdy, protože neslyšíme kolik lidí se nám vysmálo. Připadáme si nepřijatí, protože necítíme objetí.

Tak co ještě se divíte, že při diskuzích jednáme jak smyslů zbavení? Možná to bude tím, že alespoň částečně smyslu zbaveni jsme, jen si to bohužel vždycky neuvědomujeme. A za to signály fakticky nemůžou.

 

 

Zobrazeno 2244×

Komentáře

P@y@

Děkuji všem za ohlasy. Zpětná vazba je důležitá.

Katis

Myslím, že výstižněji to vyjádřit nešlo! Velmi trefný a pravdivý článek. K

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz